[ZAPROSZENIE] Konferencja dot. promocji żywności ekologicznej i lokalnych produktów wytwarzanych na terenie Dolnego Śląska
Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego organizuje konferencję dotyczącą promocji żywności ekologicznej i lokalnych produktów wytwarzanych na terenie Dolnego Śląska, która odbędzie się 30 listopada 2022 r. w Hotelu Srebrna Góra, ul. Krótka 1, 57-215 Srebrna Góra.
Serdecznie zapraszamy osoby zainteresowane żywnością regionalną, ekologiczną, dolnośląskie podmioty gospodarcze działające w branży ekologicznej, producentów i przetwórców żywności, którzy działają na Dolnym Śląsku, do wzięcia w niej udziału.
Podczas konferencji zostaną poruszone zagadnienia z zakresu wybranych systemów żywności regionalnej i tradycyjnej w kontekście bezpieczeństwa i epigenetyki, omówione kierunki promocji żywności ekologicznej i produktów regionalnych na Dolnym Śląsku, przedstawiona zostanie strategia promocji produktów lokalnych oraz wykorzystywane w niej instrumenty.
Podpisane formularze zgłoszeniowe proszę przesłać na adres e-mail: ksow@dolnyslask.pl w terminie do środy 23 listopada 2022 r. Liczba podmiotów mogących brać udział w wydarzeniu jest ograniczona. Decydować będzie kolejność zgłoszeń. Szczegółowe informacje na temat konferencji można uzyskać pod nr tel. 71/776 98 22.
Konferencja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020. Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Do pobrania: